Παρασκευή , 24 Ιούνιος 2022

Αναγνωστόπουλος για την αποβολή της Καρολάιν: Τον σποράκο τον βάλαμε σε λουλουδάκια, τον θάψαμε στον Υμηττό

Θέατρο και δάκρυα σήμερα από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο δικαστήριο ο οποίος απολογέιται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

O Mπάμπης Αναγνωστόπουλος αφού, κατά την έναρξη της απολογίας του, μίλησε για την γνωριμία και το γάμο του με την Καρολάιν, λέγοντας στο δικαστήριο μεταξύ άλλων πως «100 φορές να γύριζα πίσω, την Καρολάιν θα διάλεγα», μίλησε ακολούθως για την πρώτη εγκυμοσύνη της Καρολάιν λίγο μετά το γάμο τους και την αποβολή της, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ περιέγραψε πώς αυτό επηρέασε τη σχέση τους.

  • Πρόεδρος: Τα προβλήματα πότε άρχισαν;
  • Κατηγορούμενος: Το πρόβλημα είναι σχετική λέξη.
  • Πρόεδρος: Δηλαδή δεν υπήρχαν προβλήματα;
  • Κατηγορούμενος: Το εάν είναι πρόβλημα ή όχι, εγώ το βλέπω διαφορετικά, γιατί δεν ξέρει κανείς τι ζούσαμε. Γυρίσαμε από την Πορτογαλία, ήμασταν ευτυχισμένοι. Μάθαμε ότι είναι έγκυος. Το να κάνουμε ένα μωράκι δεν ήταν αρνητικό από μόνο του. Ο φόβος ήταν για το πώς όλα μας τα όνειρα και αυτά που ήθελε να κάνει θα γίνουν και δεν θα χαλάσουν. Θέλαμε να γίνουν τα σχέδιά μας και το παιδί να ομορφύνει τη ζωή μας. Όταν το χάσαμε τον «σποράκο» ήμασταν συνεχώς με κλάματα. Πέσαμε ο ένας πάνω στον άλλον. Τον «σποράκο» τον χάσαμε στο σπίτι μου, τον βάλαμε σε λουλουδάκια, το πήγαμε στον Υμηττό, ήταν παιδάκι. Δεν ήταν η Λυδία μας το πρώτο παιδί… (κλαίει). Γονάτισα για πρώτη φορά στη ζωή μου.
  • Πρόεδρος: Άρχισαν τα προβλήματα τότε;
  • Κατηγορούμενος: Μας αλλοίωσε και τους δύο. Εκείνη αντιδρούσε, εγώ κλεινόμουν. Ήταν ευθύς άνθρωπος, δεν είχε διπλωματία με τους δικούς της ανθρωπους. Δεν θυμάμαι να υπήρχε κάτι. Δεν ψάχναμε αφορμές.

Ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε διαρκώς ότι προτεραιότητά του ήταν η ευτυχία της συζύγου του: «Δεν υπήρχε όνειρο, σκέψη για το μέλλον που να μην έχει την Καρολάιν δίπλα μου.»

Ρωτήθηκε από την πρόεδρο γιατί το οικόπεδο που θα έχτιζαν το νέο τους σπίτι ήταν στο όνομά του παρότι οικονομικά συνέβαλαν κυρίως οι γονείς της Καρολάιν και απάντησε: «Πήραμε την απόφαση να χτίσουμε. Δεν είχαμε ακόμα κοινή φορολογική δήλωση, το δάνειο ήταν στο όνομά μου. Δεν υπήρχε η σκέψη “αν κάποτε χωρίσουμε”. Γι αυτό το οικόπεδο ήταν στο όνομά μου. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν γραμμένο στην κόρη μας το σπίτι.»

Στη συνέχεια μίλησε για τους λόγους που η Καρολάιν ήθελε να σταματήσει τις σπουδές της. «Θα άφηνε τη στατιστική. Έλεγε “δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου πίσω από ένα γραφείο για πάντα”. Είχε ταλέντο στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Βρήκαμε την καλύτερη σχολή, μαζέψαμε τα χρήματα για την εγγραφή. Εγώ το αποδεχόμουν απόλυτα. Είχε τρομερό ταλέντο.
Η προτεραιότητά μου ήταν να είναι ευτυχισμένη, γιατί να της κόψω τα φτερά;»

Όπως είπε η 8η Μαΐου ήταν η τελευταία ευτυχισμένη τους μέρα:
«8 Μαΐου ήταν γιορτή της μητέρας, ήταν όλα υπέροχα. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, είχαμε πάει ταξίδι στο Ντουμπάι τις προηγούμενες ημέρες, της είχα φέρει λουλούδια, γιόρταζε πρώτη φορά. Ήταν η τελευταία ευτυχισμένη μέρα.»

Η απολογία συνεχίζεται και ο κατηγορούμενος αναμένεται να μιλήσει για τη βραδιά της δολοφονίας.


Πηγή