Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Απελευθέρωση άγριων πτηνών που τα είχαν αιχμάλωτα στην υπαίθρια αγορά στο Σχιστό

Τον δρόμο προς την ελευθερία βρήκαν δεκάδες άγρια πτηνά, τα οποία ήταν φυλακισμένα από επιτήδειους στην υπαίθρια αγορά του Σχιστού.

Η δεύτερη άκρως επιτυχημένη κοινή επιχείρηση των δασικών και αστυνομικών Αρχών για την πάταξη της παράνομης διακίνησης άγριων πτηνών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, στην επιχείρηση κατασχέθηκαν 28 σκαρθάκια, 24 φλώροι, 17 καρδερίνες, 17 λούγαρα, 5 κοκκινολαίμηδες, 4 σιρλοτσίχλονα, 4 κοκοθραύστες, 4 δεντροσταρήθρες, 4 φανέτα, 3 καλόγεροι, 2 σταυρομύτες, 2 αμπελουργοί, 2 μαυροσκούφηδες, 1 σπίνος και 1 ελατοπαπαδίτσα.

Τα πτηνά μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ» στην Καλλιθέα για να εξεταστούν κτηνιατρικά, να τραφούν σωστά και να επανακάμψουν. Όσα πτηνά χρειάζονται περίθαλψη, θα παραμείνουν περαιτέρω στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες από τον δασικό κώδικα ευθύνες.

«Είμαστε αποφασισμένοι από κοινού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛΑΣ και τις φιλοζωικές οργανώσεις να εξαλείψουμε κάθε παράνομη δράση που απειλεί τα είδη άγριας πανίδας, τα οποία προορίζονται να ζουν ελεύθερα στη φύση», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη, με τη συνδρομή της Θηροφυλακής, των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας, ανδρών της Ομάδας Δίας και των Κυνηγετικών Οργανώσεων.


Πηγή