Τρίτη , 13 Απρίλιος 2021

Αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Μέσα σε μια μοτοσικλέτα έκρυψε τα παπούτσια και το σάλι που φορούσε ο 22χρονος ύποπτος το βράδυ του διπλού φονικού στο Στρόβολο, ενώ τα ρούχα τα είχε πετάξει στα σκουπίδια στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και δεν έχουν εντοπιστεί.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε χθες την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του για τη διπλή δολοφονία της 19ης Απριλίου του ζεύγους Χατζηγεωργίου.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που μετέβη στην οικία των θυμάτων με τον 33χρονο ύποπτο και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στο σπίτι, ότι δηλαδή μπήκε από την κουζίνα, αφού του άνοιξε ο 33χρονος ύποπτος και ακολούθως ότι ανέβηκε μαζί του στο δωμάτιο των θυμάτων, όπου αντίκρισε τα θύματα, που ήταν ήδη νεκρά.

Ο 22χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του, για άλλες οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας που διερευνά την υπόθεση, μετά από υποδείξεις του υπόπτου, τα παπούτσια και το σάλι με το οποίο είχε καλυμμένο το πρόσωπο του την ημέρα του φόνου εντοπίστηκαν μέσα σε μια μοτοσικλέτα που βρισκόταν σε σημείο της Λευκωσίας.

Ο 22χρονος ανέφερε επίσης στους ανακριτές της υπόθεσης ότι τα ρούχα που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος τα είχε πετάξει σε κάλαθο σκουπιδιών στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Η Αστυνομία μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο χωρίς ωστόσο να βρει οτιδήποτε.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 22χρονος υπέδειξε στην Αστυνομία το σημείο που παρακολουθούσαν μαζί με τον 33χρονο την οικία των θυμάτων και το σημείο που εισήλθαν εντός της οικίας. Τους υπέδειξε επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν πριν και μετά το φόνο σύμφωνα με το sigmalive.com, που επικαλείται πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφέρθηκε επίσης ότι από την ημέρα που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο ο ύποπτος προβάλλει διαφορετικούς ισχυρισμούς από τους αρχικούς και δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ο 33χρονος, που παραδέχτηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε γραπτή κατάθεσή του ότι σκότωσε τα δύο θύματα, ο ετεροθαλής αδερφός του 33χρονου και η 21χρονη συμβία του 33χρονου.

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση που αφορά στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης και κλοπής, της εισόδου ενόπλου με σκοπό την κλοπή, της εισόδου στην οικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, της απαγωγής και της απαγωγής με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και το αδίκημα της αυτουργίας.

localStorage.clear();


Πηγή