Τετάρτη , 22 Μάιος 2024

Αποχώρησε ο Π. Περιβολάρης από το ΠΑΣΟΚ, με αιχμές κατά Ανδρουλάκη

Αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και αποσύρει την υποψηφιότητά του ως βουλευτής του νομού Καστοριάς, ο δημοσιογράφος Περικλής Περιβολάρης, με σκληρές αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η ανακοίνωσή του:

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο Γραφείο Τύπου και στον τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι. Κλήθηκα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να συμβάλω στην ανοικοδόμηση του Κινήματος και το στόχο μας τον πετύχαμε, οπότε αποχωρώ γεμάτος περηφάνεια. Σημειώνω ότι σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κρυπτόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, απών από τις μάχες που έδινε το Κίνημα για την επιβίωσή του και εμφανίστηκε μόνο όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Με την παρούσα δήλωσή μου γνωστοποιώ και την απόφασή μου να αποσυρθώ από υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καστοριάς. Ευχαριστώ το σύντροφο Βαγγέλη Αργύρη που μου έκανε την τιμητική πρόταση. Μπορεί να αποδέχτηκα την πρόταση του και να έκανα τις σχετικές ενέργειες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος, όμως, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ για να αναδείξω τα όσα συμβαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η απόφασή μου αυτή να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια που επεξεργάζονται ορισμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο Χρηστίδη, που με δική του εισήγηση εντάχθηκα στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Νίκο Βοσδογάνη, με τον οποίο επικεφαλής είχαμε μία άριστη συνεργασία και όλους του συναδέλφους του τμήματος με τους οποίους συνδέθηκα με βαθιά φιλία.

Παράλληλα δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι παρών στο δημόσιο λόγο για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως «μαγειρεύουν» οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος.

Η επιστολή παραίτησης από υποψήφιος βουλευτής

Σύντροφε Βαγγέλη Αργύρη,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σου γνωστοποιήσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Καστοριάς. Η πρότασή σου με τίμησε και την αποδέχτηκα για να δώσουμε μαζί τη μάχη να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμα φορά στην σύγχρονη ιστορία τον πολιτικό χάρτη της χώρας, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, τους νέους, τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους. Για το νομό Καστοριάς δε η ανάγκη να βγούμε μπροστά όλοι οι ενεργοί πολίτες είναι πολύ μεγαλύτερη. Η περιοχή έχει σημάνει συναγερμό εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή που κυβερνούσε ο Σύριζα. Βρίσκεται πλέον στις 20 φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Οι νέοι και όχι μόνο την εγκαταλείπουν μαζικά και αυτή η μείωση του πληθυσμού αποτυπώθηκε στην πρόσφατη απογραφή. Η απερχόμενη Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει αυτόν το δρόμο, που οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου. Όπως σου προανέφερα είμαι στη δυσάρεστη θέση να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, παρά το γεγονός ότι την είχα αποδεχτεί όταν μιλήσαμε, περίπου στις αρχές του Δεκεμβρίου και έκανα, όπως μου είχες ζητήσει, τις σχετικές ενέργειες στην ειδική πλατφόρμα του Κινήματος για τους υποψήφιους βουλευτές. Προχωρώ σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι σχεδιαζόμενες περαιτέρω απολύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι λογικές να φύγουν οι παλαιότεροι να έρθουν «τα δικά μας παιδιά» ιστορικά ήταν ξένες προς το ΠΑΣΟΚ και ανήκαν στην γλώσσα άλλων πολιτικών κομμάτων. Ευελπιστώ ότι η δική μου αποχώρηση θα βάλει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αδυνατώ να καταλάβω τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία ενόψει των εκλογών. Τη μία ημέρα «αυτόνομη πορεία». Την άλλη ημέρα «Κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή». Την επόμενη ημέρα ταύτιση του πολιτικού μας λόγου με τον Σύριζα και πάει λέγοντας. Κλείνοντας θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.

Συντροφικά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ

Δημοσιογράφος – Επιστήμων του Ελληνικού Πολιτισμού – Ιστορικός – Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Πηγή