Πέμπτη , 8 Δεκέμβριος 2022

Αραχωβίτης: Καμία δέσμευση προς τους αγρότες ο Μητσοτάκης

«Καμία ουσιαστική δέσμευση προς τους αγρότες» δεν έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, με αφορμή την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «στο πρόγραμμα της πολιτικής του δεν υπάρχει ως προτεραιότητα ο παραγωγικός αγρότης».

«Αναφέρθηκε μόνο σε μία εξαγγελία για φορολογία 10% προς τους συνεταιρισμούς. Πέραν τούτου ουδέν» υποστηρίζει ο κ. Αραχωβίτης και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή η φορολογία των συνεταιρισμών ανέρχεται στο 13% επί των πλεονασμάτων».

Αναφερόμενος στις απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης για την κτηνοτροφία, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, πως ο ίδιος γνωρίζει ποιοι εισάγουν γάλα και προχωρούν στη συνέχεια σε ελληνοποιήσεις, ο κ. Αραχωβίτης τον κάλεσε να «προσκομίσει είτε εδώ στο υπουργείο είτε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχει για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος».

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «πιο προσεκτικός όσον αφορά τη Φέτα, το εθνικό μας προϊόν ΠΟΠ», γιατί όπως τόνισε «όποιος μιλά χωρίς να έχει στοιχεία, το μόνο που καταφέρνει είναι να βοηθά στη δημιουργία κακού κλίματος και εγκατάλειψης του κτηνοτροφικού κλάδου. Μια εγκατάλειψη, η οποία στην ελληνική ύπαιθρο άρχισε από τις δεκαετίες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Εμείς καλούμαστε πλέον να σταματήσουμε την κατρακύλα».

Ακόμη, υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα με γενικολογίες και διαπιστώσεις, χωρίς να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής ζωικής και φυτικής παραγωγής» και πρόσθεσε «εμείς έχουμε σχέδιο και το παρουσιάσαμε όλη αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, όσο μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Τέλος, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «όσο για τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του ΥΠΑΑΤ για δήθεν στήριξη παλαιών συνδικαλιστών, έχω να δηλώσω ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, που είχε στόχο μία και ενιαία Διεπαγγελματική Φέτας, στην οποία δεν θα έχουν την πρωτοκαθεδρία οι γαλακτοβιομηχανίες, αλλά οι πραγματικοί παραγωγοί και τα υγιή συνεργατικά σχήματα» και συνέχισε τονίζοντας πως «οι γαλακτοβιομηχανίες ήταν και είναι, εξάλλου, οι προνομιακοί συνομιλητές της ΝΔ και όχι οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών».

localStorage.clear();


Πηγή