Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Αυγενάκης: Ο Τσίπρας ξέχασε ότι δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους

Απομονωμένο και μακριά από τον λαό, ξεκομμένο από την κοινωνία και την πραγματικότητα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο Λευτέρης Αυγενάκης τονίζοντας ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας: «Προέβη σε ένα ανούσιο, διχαστικό διάγγελμα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ρίχνοντας τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεχνώντας προφανώς πως δεν απευθύνεται σε λωτοφάγους. Είπε μάλιστα πως, μετά από οκτώ και πλέον χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα έπρεπε ο ασθενής να είναι πιο υγιής από πριν».

O γραμματέας ΠΕ της ΝΔ τόνισε από το Ηράκλειο με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια: «Χρειάζεται μια άλλη φιλοσοφία για το πώς είναι οργανωμένος αυτός ο τόπος, πως λειτουργούν οι θεσμοί, το κράτος, η σχέση του κράτους με την οικονομία. Ένα σχέδιο ανάταξης το οποίο θέλει, ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει μόνο η Νέα Δημοκρατία».

«Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όχι όμως και ο πόνος. Στην πραγματικότητα δεν βγαίνουμε από κανένα μνημόνιο. Πολύ περισσότερο δεν βγαίνουμε από την κρίση. Η νέα αρχή για την οποία μιλά ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με ένα 4ο αχρείαστο μνημόνιο, άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα βαριά μέτρα, εξοντωτικά πλεονάσματα για τα οποία φέρει προσωπικά, ακέραια την ευθύνη. Η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο, άτυπο, 4ο μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ., με σκληρή εποπτεία, πολύ αυστηρότερη από όλες τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες πέρασαν από μνημόνιο.

Και έχει υποχρεωθεί ήδη σε νέα λιτότητα διαρκείας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας θα έπρεπε ο ασθενής να είναι πιο υγιής από πριν. Στην περίπτωση της Ελλάδας συνέβη το αντίθετο. Η χώρα είναι εξασθενημένη, οι άνθρωποι αποθαρρημένοι», είπε ο κ. Αυγενάκης χαρακτηρίζοντας το 3ο μνημόνιο ως ένα απολύτως αχρείαστο μνημόνιο.

«Οδηγηθήκαμε σε αυτό από την απαράδεκτη τυχοδιωκτική πολιτική του κ. Τσίπρα. Λογαριασμός που -σύμφωνα και με τον επικεφαλής του ESM, κ. Κλάους Ρέγκλινγκ- ανέρχεται από 86 έως 200 δισ. ευρώ. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει την ελληνική οικονομία και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις διεθνείς αγορές. Δεν εφάρμοσε τις απαιτούμενες ιδιωτικοποιήσεις, δεν εξάλειψε τα capital controls, δεν ενέταξε τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο κ. Αυγενάκης και αναρωτήθηκε μάλιστα για το τι ακριβώς γιορτάζουμε σήμερα…

«Την οπισθοχώρηση της χώρας τα 3 τελευταία χρόνια; Το ότι η κυβέρνηση μας “φόρτωσε” ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο; Ότι χρεωθήκαμε άλλα 200 δισ. από την αφέλεια Τσίπρα; Το ιστορικό δημοψήφισμα και τη μεγαλύτερη εξαπάτηση του ελληνικού λαού;» ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι: «Η ολοκλήρωση ενός κύκλου, της χειρότερης Κυβέρνησης όλων των εποχών. Σήμερα, μετά από αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, ξεκινά και επίσημα η πραγματική και πολύ καθαρή έξοδος αυτής της ανήθικης Κυβέρνησης. Και αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη».

Τέλος, σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της μείωσης των συντάξεων, κατά τον κ. Αυγενάκη και τη Νέα Δημοκρατία η Κυβέρνηση διαρρέει ότι: «Μπορεί να αναβληθεί η μείωση των συντάξεων την ίδια ώρα που δεν υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να πιστεύει πια τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Για αυτό να θυμίσουμε πως όταν η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τη σχετική τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την απέρριψαν. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι ένα τολμηρό σχέδιο ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού, που εμφανώς είναι διαλυμένος, και επανεκκίνησης της οικονομίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων. Για να ξεφύγει η χώρα από αυτό το τέλμα χρειάζεται με μεγάλη πολιτική αλλαγή με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, με μεγάλη και νωπή την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

localStorage.clear();


Πηγή