Σάββατο , 24 Φεβρουάριος 2024

Βίντεο: Δρακόντεια μέτρα για την επίσκεψη Ερντογάν -Κόκκινες κορδέλες, σημειώματα, κλειστοί δρόμοι

Δρακόντεια θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή, ενώ απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση έως τις 18:00 το απόγευμα, όπου ο Τούρκος πρόεδρος αναχωρεί από την Ελλάδα.

«Φρούριο» η Αθήνα για την επίσκεψη Ερντογάν

Αναλυτικότερα, 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους, ελεύθεροι σκοπευτές σε κτίρια της Αθήνας και γύρω από την πορεία όπου αναμένεται να περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου και drones είναι μερικά από τα μέτρα που ισχύσουν σήμερα στην πρωτεύουσα, η οποία θα θυμίζει «φρούριο». Παράλληλα, Αντιτρομοκρατική, αλλά και Κρατική Ασφάλεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σημειώνεται πως υπάρχει πρόβλεψη για διακοπή στην κίνηση των οχημάτων πριν και κατά την διάρκεια των μετακινήσεων της πομπής των οχημάτων με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Βίντεο: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν

Ήδη από νωρίς το πρωί έχουν κλείσει βασικοί οδικοί άξονες, ενώ κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα βίντεο του iefimerida.gr από το κέντρο της Αθήνας είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί:

Κορδέλες με ανακοίνωση της Τροχαίας προς τους οδηγούς:

Όπως είναι φυσικό λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Στις 11:00 κλείνει και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Οι ρυθμίσεις και οι διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:

 • Λ. Κατεχάκη,
 • Λ. Μεσογείων,
 • Λ. Βασ. Σοφίας,
 • Λ. Κηφισίας,
 • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
 • Λ. Βασ. Αμαλίας,
 • Λ. Αλεξάνδρας,
 • Μιχαλακοπούλου,
 • Σταδίου,
 • Πανεπιστημίου και
 • Ακαδημίας.

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

 1. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

2. Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

3. Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».


Πηγή