Δευτέρα , 4 Μάρτιος 2024

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ηλικιωμένος δέρνει γυναίκα στην Κύπρο

Μια γυναίκα από το Ιράν δέχθηκε επίθεση από τον σπιτονοικοκύρη της στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών, στην Κύπρο.

Η ΜΚΟ ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που της επιτίθεται.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν γείτονες, ο σπιτονοικοκύρης τραβά τη γυναίκα από τα μαλλιά και τη χτυπά με βάναυσο τρόπο.

Υστερα από τα πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει ενημερωθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Πολεμιδιών. Έχει δοθεί ιατρικό έντυπο στη γυναίκα και εξετάζεται αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Όταν ολοκληρώσει τις εξετάσεις, αναμένεται να δώσει κατάθεση.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Όπως αναφέρει το alphanews.live, πρόκειται για γυναίκα από το Ιράν, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Έχει καταθέσει αίτηση για άσυλο και ενοικιάζει νόμιμα το σπίτι.

Η αντιπαράθεση των δύο είναι γνωστή στις Αρχές, καθώς και οι δύο πλευρές είχαν μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για την υπόθεση είναι ενήμερο και το Γραφείο Ευημερίας και είχε αναφερθεί στη γυναίκα ότι θα της παρασχεθεί άλλο σπίτι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΙΣΑ, Δώρος Πολυκάρπου, αναφέρει ότι ο σπιτονοικοκύρης τής δημιουργεί συχνά προβλήματα, ενώ μάλιστα είχε μεταβεί και στο παρελθόν στο σπίτι και πέταξε τα πράγματά της στον δρόμο.

Επισημαίνει, επίσης, ότι, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες, δεν έγιναν ενέργειες, με συνέπεια η γυναίκα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Σχολιάζει την ίδια ώρα ότι είναι πολυάριθμες οι αναφορές κακοποίησης που φτάνουν σε καθημερινή βάση και καλεί τους αρμόδιους να αναλάβουν ευθύνες.


Πηγή