Κυριακή , 19 Μάρτιος 2023

Βγήκε στους δρόμους η νέα δίκυκλη ΟΠΚΕ στη Θεσσαλονίκη – Newsbeast


Ξεκίνησε τις περιπολίες εδώ και περίπου μία εβδομάδα η νέα ομάδα μοτοσικλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. Η δίκυκλη ΟΠΚΕ επανδρώθηκε με 20 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της πόλης και από διευθύνσεις της επαρχίας, ενώ στο επόμενο διάστημα η δύναμή της θα διπλασιαστεί.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι αστυνομικοί της νέας ομάδας πέρασαν εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων που διήρκεσε 12 ημέρες. Στο σύνολό τους έχουν υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης και διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία για τα νέα τους καθήκοντα.

Η σύσταση της νέας ομάδας δικύκλων στη Θεσσαλονίκη ήταν επιθυμία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Διοικητικά ανήκει στην Υποδιεύθυνση Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στόχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι να αξιοποιηθεί για την πάταξη της εγκληματικότητας στο κέντρο της πόλης (οδοί Γιαννιτσών και Μοναστηρίου).

Οι αστυνομικοί της δίκυκλης ΟΠΚΕ θα περιπολούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και θα επεμβαίνουν όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο από το κέντρο επιχειρήσεων. Θα αξιοποιούνται και σε μαζικές διαδηλώσεις ή για την αποτροπή επεισοδίων. Βρίσκονται στις επάλξεις από τις 8 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα. Κινούνται μαζικά με μηχανάκια χαμηλού κυβισμού (παπάκια) για να είναι πιο ευέλικτοι.


Πηγή