Παρασκευή , 17 Μάρτιος 2023

Βούτσιτς για ένταλμα κατά Πούτιν: Τα πάντα έχουν ανατραπεί -Οι δύο πλευρές θα παίξουν μέχρι την καταστροφή

Ανησυχία για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο αλλά και περιφερειακό επίπεδο εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολιάζοντας το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όλα άλλαξαν πέρυσι στις 24 Φεβρουαρίου και σήμερα τα πάντα έχουν ανατραπεί. Δεν θα υποχωρήσει κανένας, θα παίξουν και οι δύο μέχρι την τελική καταστροφή», εκτίμησε ο Βούτσιτς αναφερόμενος στο ένταλμα σύλληψης κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Βούτσιτς: Ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο πρόεδρος της Σερβίας μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Σρέμσκα Μιτρόβιτσα εξέφρασε φόβους ότι «ο κόσμος βρίσκεται πολύ κοντά στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και διερωτήθηκε «Υπάρχει κάποιος λογικός σε αυτόν τον κόσμο να σταματήσει αυτήν την τρέλα;».

Ζελένσκι για ένταλμα κατά Πούτιν: Ιστορική απόφαση που θα οδηγήσει σε ιστορική λογοδοσία

Πούτιν: Οι διεθνείς αντιδράσεις στο ένταλμα σύλληψης -Οργή στη Ρωσία, ικανοποίηση σε Ουκρανία, ΕΕ, Βρετανία

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη με την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Πούτιν θα επηρεάσει και την στάση των δυτικών χωρών απέναντι στην Σερβία.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι ο κόσμος διολισθαίνει προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης. Πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα διότι η Δύση τώρα θα ασκήσει πρόσθετες πιέσεις σε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα δεν τηρούσαν σκληρή στάση απέναντι στην Ρωσία», εκτίμησε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


Πηγή