Δευτέρα , 6 Φεβρουάριος 2023

Βρετανία: Εργαζόμενοι ΜΚΟ που βοηθά αστέγους κινδυνεύουν να μείνουν και οι ίδιοι άστεγοι

Περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι στη μη κυβερνητική οργάνωση Shelter, η οποία βοηθά αστέγους, κατέβηκαν από χθες σε απεργία δύο εβδομάδων, ζητώντας αυξήσεις μισθών καθώς φοβούνται ότι σύντομα θα μείνουν και οι ίδιοι άστεγοι, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Unite.

Η διεύθυνση του Shelter σχεδίαζε να δώσει αυξήσεις 3% φέτος, πολύ μικρές σε σύγκριση με τον πληθωρισμό, «γεγονός που σημαίνει ότι πολλοί από τους υπαλλήλους του δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το ενοίκιό τους» και «αντιμετωπίζουν το φάσμα» της έξωσης, σημείωσε το συνδικάτο. Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 11% στη Βρετανία και η αύξηση του 3% κρίνεται πολύ μικρή για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αρνείται τις διαπραγματεύσεις η ΜΚΟ

Σύμφωνα πάντα με το συνδικάτο, η διοίκηση του φιλανθρωπικού ιδρύματος αρνείται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους.

«Το Shelter διαθέτει αρκετούς (οικονομικούς) πόρους για να δώσει αξιοπρεπείς αυξήσεις στους αφοσιωμένους υπαλλήλους του που εργάζονται σκληρά, όμως επέλεξε να μην το κάνει», σχολίασε η Σάρον Γκρέιαμ, η γενική διευθύντρια του Unite.

Ο Τιμ Γκάτεριτζ, ο οικονομικός διευθυντής του Shelter, εξήγησε από την πλευρά του ότι «δυστυχώς η κρίση του κόστους διαβίωσης έπληξε τους συναδέλφους μας αλλά επιβάρυνε και το λειτουργικό κόστος μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο».


Πηγή