Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Βρετανία: Ξέσπασε η οικογένεια της Nicola Bulley κατά των δημοσιογράφων -«Αφήστε μας ήσυχους»

Η δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης Nicola Bulley, μιας μητέρας που βρέθηκε νεκρή ένα μήνα μετά την εξαφάνισή της, προκαλεί την οργή της οικογένειάς της και την παρέμβαση των Αρχών της Βρετανίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή για τα ΜΜΕ στη Βρετανία, Ofcom, έστειλε επιστολή στα τηλεοπτικά δίκτυα ITV και Sky News ζητώντας τους εξηγήσεις για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου της Nicola Bulley, αφού η οικογένειά της επέκρινε τη στάση τους.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών που είχε εξαφανιστεί τον περασμένο μήνα, σε ένα ποτάμι στη βόρεια Αγγλία, βρέθηκε νεκρή τη Δευτέρα (20/2). Η οικογένειά της είπε ότι το Sky News και το ITV δεν σεβάστηκαν το αίτημα για προστασία της ιδιωτικής τους ζωής.

Ενώ η Αστυνομία είχε πει καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνάς της ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για κάτι ανάρμοστο ή εμπλοκή τρίτων, οι καθημερινές εξελίξεις για την υπόθεση εξαφάνισής της είχε ευρεία δημοσιογραφική κάλυψη στη Βρετανία και συζητήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι που ακούμε τα σχόλια της οικογένειας της Nicola Bulley σχετικά με δύο μέσα ενημέρωσης», είπε η Ofcom αναφερόμενη στα εισηγμένα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ITV και το Sky, που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία ΜΜΕ Comcast.

Η Ofcom έστειλε επιστολή στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ζητώντας τους να εξηγήσουν τις ενέργειές τους και στη συνέχεια θα αξιολογήσει αν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες.

Το ITV και το Sky δεν απάντησαν αμέσως όταν το Reuters τους προσέγγισε για να σχολιάσουν.

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της τοπικής Αστυνομίας η οποία ανέφερε: «Προσπαθήσαμε χθες το βράδυ να χωνέψουμε αυτά που ακούγαμε όλη μέρα και μόνο όταν ζητήσαμε ρητά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, επικοινώνησαν μαζί μας το Sky News και το ITV. Είναι ντροπή που ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο. Αφήστε μας ήσυχους τώρα».


Πηγή