Βρετανία: Το κόμμα του Brexit θα προσφύγει κατά του αποτελέσματος στο Πέτερμποροου

Βρετανία: Το κόμμα του Brexit θα προσφύγει κατά του αποτελέσματος στο Πέτερμποροου

Ο επικεφαλής του κόμματος του Brexit, Νάιτζελ Φαράτζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του κόμματος να προσφύγει κατά του αποτελέσματος της επαναληπτικής εκλογής που πραγματοποιήθηκε στο Πέτερμποροου, στις αρχές του μήνα. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, υποστήριξε πως είναι αναγκαίο να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί για διαφθορά αναφορικά με τις  επιστολικές ψήφους της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας.

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από το Πέτερμποροου. Πρόκειται για ένα σύστημα που είναι ανοιχτό στη διαφθορά, τον εκφοβισμό, τη δωροδοκία, την κατάχρηση σε όλα τα επίπεδα» είπε ο Φαράτζ. Το κόμμα του Brexit, έχασε στην επαναληπτική ψηφοφορία την έδρα από το κόμμα των Εργατικών για μόλις 683 ψήφους (εκλέχθηκε η υποψήφια των Εργατικών Λίζα Φορμπς και δεύτερος κατέληξε ο Μάικ Γκριν του κόμματος του Brexit), και τώρα το κόμμα του Brexit υποστηρίζει ότι υπήρξαν καταχρήσεις στις επιστολικές ψήφους που πρέπει να διερευνηθούν.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κόμμα του σκοπεύει να υποβάλλει αίτημα που επιτρέπει την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος για λόγους λαθών ή διαφθοράς, που σχετίζονται με την ψηφοφορία.

Οι αστυνομικές αρχές διερεύνησαν πέντε διαμαρτυρίες που σχετίζονται με την επαναληπτική εκλογή του Πέτερμπόροου, και ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν παρατυπίες σε τρεις περιπτώσεις, ωστόσο, το κόμμα του Brexit υποστηρίζει ότι απαιτείται πλήρης διερεύνηση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή