Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024

Γερμανία: Γερμανοί ακροδεξιοί εντοπίστηκαν και σε διαδηλώσεις άλλων χωρών, κατά των μέτρων της covid-19

Πολλοί γερμανοί ακροδεξιοί έχουν εντοπιστεί σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό σε άλλες χώρες, τονίζει το ΥΠΕΣ της Γερμανίας.

«Η κυβέρνηση έχει μεμονωμένα στοιχεία για τη συμμετοχή ακροδεξιών εξτρεμιστών σε διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορονοϊό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε το υπουργείο σε απάντησή του προς ερώτημα που υπέβαλε γραπτώς το κόμμα «Η Αριστερά».

Γερμανοί ακροδεξιοί σε πορείες αντιεμβολιαστών στην Ευρώπη

Ενα παράδειγμα που επικαλείται είναι οι εργαζόμενοι στο νεοφασιστικό περιοδικό «Compact» που έκαναν επί τόπου ρεπορτάζ σε πολλές διαδηλώσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το περιοδικό αυτό θεωρείται μια εξτρεμιστική ακροδεξιά απόπειρα από την γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, που ονομάζεται Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος.

Επιπλέον, μεμονωμένα πρόσωπα σε ορισμένες από τις διαδηλώσεις είχαν δεσμούς με το πανευρωπαϊκό ακροδεξιό κίνημα, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε το dpa.

Γνωστά πρόσωπα και γερμανικές οργανώσεις σε διαδηλώσεις ανά την Ευρώπη κατά των μέτρων covid-19

Η Μαρτίνα Ρένερ, η εκπρόσωπος εσωτερικής πολιτικής του κόμματος «Η Αριστερά», η οποία υπέβαλε το ερώτημα, δήλωσε ότι τα συνθήματα και οι εικόνες στις διαδηλώσεις έμοιαζαν με εκείνες που πραγματοποιεί το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida.

«Παρατηρώ τους ίδιους ακροδεξιούς πρωταγωνιστές να εμφανίζονται στις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό με εκείνους που εμφανίζονταν στις διαδηλώσεις κατά της γερμανικής πολιτικής στο προσφυγικό το 2015», λέει.

Όπως σημειώνει η ίδια, «ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η αποστροφή προς τη δημοκρατία» εξαπλώνονται.

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ακροδεξιοί εξτρεμιστές εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο την λαϊκή δυσαρέσκεια για τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας για ίδιους σκοπούς.


Πηγή