Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

Γρεβενά: Διασωληνωμένος με σοβαρά εγκαύματα είναι ο 28χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης ο 28χρονος που τραυματίστηκε από έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα από το Νοσοκομείο Γρεβενών και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Σοφία Παπαδοπούλου, η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς έχει μεγάλης έκτασης και βάθους εγκαύματα, έχει εκτεθεί σε έκρηξη και έχει δεχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου, η κατάσταση του 28χρονου τραυματία είναι σοβαρή.

Ο Θανάσης Γρηγοριάδης, εκπρόσωπος της εταιρείας βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου Alfa Wood, που εδρεύει στη Λάρισα, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «μόνο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης που έγινε στο τμήμα του εργοστασίου όπου λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα», ενώ πρόσθεσε ότι «τα αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα προς το παρόν δεν είναι γνωστά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο όπου υπήρχαν λιπαντικά σιλικόνης, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε αμέσως με την επέμβαση που έγινε στο σημείο από εννέα άνδρες και τέσσερα οχήματα.

Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου ALFA WOOD λειτουργούν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: στα Γρεβενά, στη Λάρισα και στο Νευροκόπι Δράμας. Καλύπτουν συνολικά έκταση 385.000 τ.μ., εκ των οποίων οι στεγασμένοι χώροι των εργοστασίων αποτελούν τα 71.500 τ.μ. Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες των Βαλκανίων, με εξαγωγές των προϊόντων της σε πάνω από 30 χώρες.

Φωτογραφίες του εργοστασίου:

Πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανόν από βραχυκύκλωμα στη συντήρηση, ενώ τη στιγμή του συμβάντος στο χώρο υπήρχαν και άλλοι εργαζόμενοι. Κάτοικοι του χωριού Μαυραναίοι λένε στο ThessToday.gr ότι η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και 20 χιλιόμετρα μακριά.


Πηγή