Παρασκευή , 23 Σεπτέμβριος 2022

Γ. Παπανδρέου κατά Χαρ. Αθανασίου: Οι δηλώσεις αυτές βλάπτουν σοβαρά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς

Κριτική στη δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χ. Αθανασίου για τις παρακολουθήσεις, άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του είχε ταχθεί υπέρ της παρακολούθησης και βουλευτών αν πρόκειται για λόγους εθνικής ασφάλειας, φέρνοντας ως παράδειγμα έναν μουσουλμάνο που μπορεί να δίνει πληροφορίες στην Τουρκία.

Παρά τις διευκρινίσεις του κ. Αθανασίου, ότι «ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό βουλευτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος», ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για απαράδεκτη δήλωση, στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης άσκησαν σφοδρή κριτική.

Διευκρινίσεις Χαρ. Αθανασίου: «Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό βουλευτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος»

Αντιδράσεις των μουσουλμάνων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για Αθανασίου: «Αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού»

Η δήλωση Παπανδρέου

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Υπονομεύει κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην ισοτιμία και την ισονομία, στο σεβασμό και την προστασία των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να εδράζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων του πολίτη και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, ούτε και στον διαχωρισμό τουςανάλογα με τη θρησκεία, την πολιτική άποψη ή την εθνοτική καταγωγή τους.

Οι Δημοκρατίες εδράζονται στην ισότιμη ισχύ και εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι στον νόμο των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων.

Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, επιβαρύνει περαιτέρω τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.

Υπονομεύει και την ενότητα της Ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές της δυνάμεις για ουσιαστικές αλλαγές.

Οι δηλώσεις αυτές βλάπτουν σοβαρά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ενώ είναι πολλοί που θα θελήσουν να τις αξιοποιήσουν για να κατηγορήσουν την Ελλάδα για διακρίσεις απέναντι σε Έλληνες και μουσουλμάνους.

Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί – και δεν πρέπει, να ανεχτεί οποιονδήποτε διαχωρισμό.

Όταν τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές δε, προέρχονται από αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου, τότε η καταδίκη δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται και άμεση αντίδραση παραδειγματικού χαρακτήρα, με σκοπό να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Αναρωτιέται κανείς, αν η ηγεσία της κυβέρνησης της ΝΔ, κατανοεί τον λάθος δρόμο που άνοιξε με τις επιλογές της.»

Δείτε τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου στο Facebook:


Πηγή