Κυριακή , 26 Σεπτέμβριος 2021
Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις για τα σχολεία

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις για τα σχολεία – Newsbeast

Η Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει τις τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος. Το υπουργείο Παιδείας έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις για τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 και για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τη συνέντευξη παραχωρούν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στη συνέντευξη παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Δείτε LIVE τις ανακοινώσεις για τα σχολεία

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου όμως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να αλλάξει και να ανοίξουν τελικά μία βδομάδα αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι αυτό το χρονικό διάστημα των δύο εβδομάδων είναι απαραίτητο για να εξαχθούν συμπεράσματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν μέχρι και τέλος Αυγούστου από τις διακοπές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα, και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε την 14η Σεπτεμβρίου ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του νέου σχολικού έτους, επισημαίνοντας την ανάγκη να επιστρέψουν τα παιδιά από τις διακοπές περίπου μία εβδομάδα πριν γυρίσουν στις σχολικές αίθουσες για να μην γίνουν εστία μικρής διασποράς στο σχολείο, στη γειτονιά, στην κοινότητα.


Πηγή