Παπαευαγγέλου: Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε διαρκές lockdown

Δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε διαρκές lockdown – Newsbeast

Στοιχεία για τη σταθερή πορεία της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι αυτά μπορεί να μας κάνουν να χαμογελάμε κάτω από τη μάσκα μας.

Όπως είπε: «Στην επικράτεια ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερός. Φαίνεται ότι λόγω του καιρού είναι δύσκολο να συμπιεστεί παραπάνω η πανδημία. Στην Αττική ο ρυθμός αναπαραγωγής είναι 0,1 και στη Βόρεια Ελλάδα πολύ μικρότερος. Εξετάζοντας τα δεδομένα της πορείας της πανδημίας, ίσως να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε κάτω από τη μάσκα μας, αφού τα δεδομένα είναι σταθερά».

Αναφερόμενη στο επίμαχο ζήτημα ανοίγματος του λιανεμπορίου, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε: «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να βρούμε διεξόδους αλλά και να λειτουργήσει η οικονομία. Κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές lockdown. Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένη την αυστηρή υγειονομική επιτήρηση συναινέσαμε με την εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρέπει να καταφέρουμε να κρατήσουμε την καμπύλη των κρουσμάτων χαμηλά».

Παράλληλα, εξήγησε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι κρίσιμοι και για έναν ακόμα λόγο, γιατί πρέπει να εμβολιαστούν σύντομα οι ευάλωτες ομάδες. Καταλήγοντας, ανέφερε: «Έρχεται πάλι στη συζήτησή μας η σημασία της ατομικής ευθύνης. Οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε πάλι την έκπληξη. Να αποτελέσουμε την εξαίρεση. Θα χρειαστεί να δείξουμε πειθαρχία. Στο χέρι μας είναι να το επιτύχουμε».


Πηγή