Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Δημητρακόπουλος: Δεν άφηναν την Καϊλή να δει τόσες ημέρες το παιδί της για να την αναγκάσουν να ομολογήσει

Ως προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί σαν «μοχλός πίεσης» προς την Εύα Καϊλή χαρακτήρισε την απομάκρυνση της κόρης της, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος υπεράσπισης της πρώην ανιτπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέντευξη του Μιχάλη Δημητρακόπουλου στην ιταλική «Corriere della Sera», αναφέρει: «θεωρώ ότι μάλλον δεν της επέτρεψαν να δει το παιδί για να την πιέσουν να ομολογήσει, να παραδεχτεί ότι είχε διαπράξει κάτι»

«Αλλά η κυρία Καϊλή δεν έχει να ομολογήσει τίποτα, διότι είναι εντελώς αθώα για κάθε είδους κατηγορία», επισήμανε.

Η Εύα Καϊλή η οποία έχει προφυλακιστεί για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate και την φερόμενη δωροδοκία και επιρροή στο Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ και το Μαρόκο, θα δει σήμερα μόλις για τρεις ώρες την κόρη της.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο κ. Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ιταλικό τύπο τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καϊλή με το παιδί της, όμως «οι Βελγικές Αρχές αρνήθηκαν λόγω της μείωσης του σωφρονιστικού προσωπικού κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών».

Ο δικηγόρος της κ. Καϊλή υπενθύμισε επίσης πως στις 22 Δεκεμβρίου ο ανακριτής των Βρυξελλών, κ. Κλέζ, ο οποίος τρέχει την έρευνα, δήλωσε ότι δεν διαθέτει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την κατηγορία της δωροδοκίας κατά της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτό το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως «ως δικηγόρος με 33 χρόνια εμπειρίας» αναρωτιέται «πώς ο κ. Κλέζ αποφάσισε ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση στη φυλακή, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη βασική κατηγορία, όπως είναι αυτή της διαφθοράς».

«Η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα»

Ερωτώμενος από τον δημοσιογράφο για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της κ. Καϊλή, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως η ίδια «έμαθε για τα χρήματα μόνο όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι» κάτι που της προκάλεσε «πανικό», και πρόσθεσε πως η πελάτισσά του «τηλεφώνησε στον πατέρα της για να πάρει τη βαλίτσα της κόρης της και τα μπιμπερό» αλλά υπογράμμισε πως η ίδια «δεν γνώριζε τίποτα για το τι περιείχε η βαλίτσα, διότι δεν την είχε ανοίξει και δεν είχε ιδέα ότι περιείχε μετρητά».

Η συνέντευξη συνέχισε προς την επερχόμενη ακρόαση της 22ας Ιανουαρίου, όπου θα επαναληφθεί ότι η «κ. Καϊλή δεν ήταν ποτέ στην υπηρεσία του Κατάρ». Όσον αφορά την πολιτική γραμμή της κ. Καϊλή, σύμφωνα με τον δικηγόρο υπεράσπισής της, η κ. Καϊλή «ακολούθησε την πολιτική γραμμή των Ευρωπαίων κεντρώων, όπως αυτή καθορίστηκε από τους Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Τέλος,σχετικά με την ιχνηλάτηση χρημάτων στη Λατινική Αμερική από την Ελληνική αρμόδια αρχή, ο κ. Δημητρακόπουλος σχολίασε στη συνέντευξή του πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι περισσότερες από δύο εβδομάδες αφότου η τράπεζα δήλωσε επίσημα ότι πρόκειται για ψευδείς ειδήσεις και πλαστά έγγραφα, αυτές οι συκοφαντίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν», αναφέρει το ρεπορτάζ τη ΕΡΤ.


Πηγή

Thumbnails managed by ThumbPress