Παρασκευή , 24 Μάιος 2024

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Νέο ΕΣΡ και νέος διαγωνισμός

«Επικρατούν ξανά, εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, οι ακραίες λογικές εκείνων που αρνούνται να αποδεχθούν το Βατερλό τους. Επιτίθενται με απαράδεκτο τρόπο στη Δικαιοσύνη, επιλέγουν ξανά την πόλωση με ρητορική και ενέργειες καθεστωτικής αλαζονείας και κρατικού αυταρχισμού». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, και προσθέτει ότι η χώρα, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν χρειάζεται διαιρέσεις και νέο διχασμό, αλλά δημοκρατική ευθύνη και σοβαρότητα.

Όπως σημειώνεται, «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με πανικό την πολιτική της ήττα και τη θεσμική αποτροπή από το κράτος δικαίου, των μεθοδεύσεων για τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση του Συντάγματος».

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμμένει στις θέσεις της για θεσμική εκτόνωση της κρίσης, με παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, Ν. Παππά, και άμεση συγκρότηση νέου ΕΣΡ κοινής αποδοχής μέσα από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το νέο ΕΣΡ θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τίμημα που θα οριστεί για την αδειοδότηση συχνοτήτων, ώστε με ένα μεγαλύτερο αριθμό αδειών- όπως επιτρέπει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα- να συγκεντρωθούν στο Δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα και μάλιστα χωρίς απολύσεις εργαζομένων.

«Καμιά διαδικασία που παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα γίνει αποδεκτή! Η σπουδή για νέα νομοθετική πρωτοβουλία, πριν την τυπική έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και πριν την Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή για το νέο ΕΣΡ, δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει διδαχτεί τίποτα από τα λάθη της. Ή ακόμα χειρότερα επιλέγει την ανατροφοδότηση και ένταση της κρίσης για μικροκομματικό όφελος», καταλήγει, στην ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Πηγή