Παρασκευή , 24 Μάιος 2024

Διαδηλώσεις Κούρδων στην Ευρώπη κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στο Αφρίν

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν, στη Συρία.

Κρατώντας ένα πανό που κατήγγειλε «την εθνοκάθαρση στο Αφρίν από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της», 4.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπως ανέφερε ο Αγκίτ Πολάτ, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDK-F).

Η Αστυνομία, από την πλευρά της, και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για περίπου 2.700 διαδηλωτές.

«Στο Αφρίν, αμυνόμαστε εναντίον των βάρβαρων επιθέσεων του τουρκικού κράτους, αλλά και των τζιχαντιστών συμμάχων του», είπε από την πλευρά του ο Βεντάτ Μπινγκόλ, συμπρόεδρος του CDK-F, εκφράζοντας τη λύπη του σχετικά με «τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας» για την κατάσταση στην περιοχή.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προαναγγελθεί για σήμερα στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία. Στο Αμβούργο στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές.

localStorage.clear();


Πηγή