Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024

Δικηγόρος του Τραμπ καταγγέλλει ότι το FBI κατέσχεσε το κινητό του

Το FBI προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου του Τζον Ίστμαν, δικηγόρου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αρμόδιου για τις εκλογές, όπως ανέφερε σε δικαστικά έγγραφα ο ίδιος δικηγόρος.

Ο Ίστμαν αποκάλυψε την έρευνα και την κατάσχεση στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Νέο Μεξικό.

Στην αγωγή του ο Ίστμαν ζητεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης την επιστροφή του κινητού τηλεφώνου την καταστροφή αρχείων που κατάσχεσε το ίδιο υπουργείο, αλλά και την παρεμπόδιση της πρόσβασης των αρμόδιων αρχών στο κινητό τηλέφωνό του. Τόσο το FBI, όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολιασμού κατά τη χθεσινή ημέρα.

«Το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2022, ομοσπονδιακοί πράκτορες πραγματοποίησαν έρευνα στον μηνυτή, ενώ αυτός έβγαινε από ένα εστιατόριο. Το κινητό τηλέφωνο του μηνυτή, ένα iPhone Pro 12, κατασχέθηκε», ανέφερε σχετικά το κείμενο της αγωγής.

Στην ίδια αγωγή, ο Ίστμαν ισχυρίζεται ότι «αναγκάστηκε» να δώσει βιομετρικά δεδομένα, ώστε να είναι δυνατή, η πρόσβαση άλλων στο κινητό τηλέφωνό του.

Ειδικά ο Ίστμαν ελέγχεται ενδελεχώς αναφορικά με τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο αμερικανικό Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 μετά τον ψευδή ισχυρισμό του πρώην προέδρου ότι είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2020.


Πηγή