Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023

Διπλό κέρδος για τους ιδιοκτήτες diesel οχημάτων: Μείωση τιμής στην αντλία και επιδότηση -Πώς υπολογίζεται

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης είναι οι πιο ευνοημένοι των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν για τα καύσιμα.

Μεταξύ των άλλων μέτρων στήριξης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης παρουσίασε σήμερα μια επιδότηση της τάξης των 22 λεπτών του ευρώ το λίτρο, για τα 60 πρώτα λίτρα καυσίμου, κάθε μήνα. Η επιδότηση καυσίμου για τα νησιά θα ανέλθει στα 27 λεπτά το λίτρο.

Για το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, θα υπάρξει και μια έξτρα μείωση στο κόστος. Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θόδωρος Σκυλακάκης, θα επιδοτηθεί στην πηγή -στο διυλιστήριο δηλαδή, από τον κρατικό προϋπολογισμό, η τιμή πώλησης diesel κίνησης. Η επιδότηση θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο και οι αρμόδιοι λένε ότι υπάρχει μηχανισμός που διασφαλίζει ότι αυτή η μείωση στην τιμή του diesel θα περάσει στην αντλία. Η επιδότηση των 15 λεπτών στην τιμή του πετρελαίου κίνησης θα ισχύσει, ωστόσο, μόνο τον Απρίλιο.

Επίδομα Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά και συνταξιούχους: Ποιοι δικαιούνται τα 200 ευρώ

Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος: Αυξάνεται στα 72 ευρώ τον Απρίλιο, τι ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Ακόμα πιο «τυχεροί» θα είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς τον Απρίλιο θα λάβουν μια έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ, για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος καυσίμων.


Πηγή