Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Εικόνες φρίκης από το Κονγκό: Ένοπλοι σκότωσαν 15 κατοίκους και πυρπόλησαν 300 σπίτια [βίντεο & εικόνες]

Ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε πόλη που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Από την επίθεση στην πόλη Ντζούγκου της ανατολικής επαρχίας Ιτούρι, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες σπίτια πυρπολήθηκαν.

«Είχα μείνει μέχρι αργά τη νύχτα στο μαγαζί μου και ξαφνικά άκουσα πυροβολισμούς», είπε ένας καταστηματάρχης, συμπληρώνοντας ότι «ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 15 νεκροί και περισσότερα από 300 πυρπολημένα σπίτια», ενώ έκανε λόγο για πολλούς τραυματίες και απαχθέντες.

Τον απολογισμό επιβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, που αποδίδουν την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση σε αντάρτες της οργάνωσης CODECO.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, τουλάχιστον 60 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο από την επίθεση που εξαπέλυσε η CODECO σε καταυλισμό εκτοπισμένων σε κοντινή απόσταση.

Σε ένα μεγάλο τμήμα της ανατολικής ΛΔ Κονγκό έχει καταγραφεί έξαρση της βίας φέτος, προκαλώντας απόγνωση στους κατοίκους οι οποίοι κατηγορούν τον στρατό και την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (MONUSCO) ότι δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τον πληθυσμό.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπένι, αυτήν την εβδομάδα, από πυρά στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της MONUSCO.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Εικόνες από την επίθεση
Εικόνες από την επίθεση / Φωτογραφία: Twitter
Εικόνες από την επίθεση
Εικόνες από την επίθεση / Φωτογραφία: Twitter
Εικόνες από την επίθεση
Εικόνες από την επίθεση / Φωτογραφία: Twitter
Εικόνες από την επίθεση
Φωτογραφία: Twitter

Πηγή