Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

ΕΛ.ΑΣ: Έξι συλλήψεις σε διήμερη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, για τα «εγκλήματα του δρόμου»

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» και κυρίως κλοπών, ληστειών και πλαστογραφιών, που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησε το διήμερο 10 και 11 Απριλίου η ΕΛ.ΑΣ.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 άτομα και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 3 ατόμων.

Ειδικότερα, συνελήφθη αλλοδαπός, που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξε τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί με ιδιαίτερη σκληρότητα, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και απείθεια.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σε έρευνα στο σπίτι τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα, ρολόι χειρός και ενισχυτής – ηχείο.

ΕΛ.ΑΣ.: 43 συλλήψεις σε 10 ημέρες για διακίνηση-χρήση παράνομων κροτίδων και βεγγαλικών

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε προϊόντα «μαϊμού» και αλκοολούχα ποτά στη Κρήτη

Επίσης, συνελήφθησαν ημεδαπός και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – αδικήματα ληστείας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας, τα όπλα, καθώς και τη μη έκδοση δελτίου ταυτότητας. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αεροβόλο πιστόλι, ρόπαλο, αναδιπλώμενο μαχαίρι, κινητό τηλέφωνο και πατίνι.

Τέλος, σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες σε βάρος τριών αλλοδαπών (ένας εκ των οποίων είναι έγκλειστος) στο πλαίσιο των οποίων εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της διανομής φυλλαδίων και της βλάβης οχήματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Πηγή