Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

ΕΛ.ΑΣ: Δέκα συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στις πορείες της πανελλαδικής απεργίας

Δέκα συλλήψεις είναι ο συνολικός απολογισμός, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν έντεκα προσαγωγές εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ στην Θεσσαλονίκη έγιναν 12 προσαγωγές εκ των οποίων σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι οκτώ.

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην απεργιακή πορεία -Μολότοφ και χημικά, έσπασαν βιτρίνες -8 προσαγωγές [βίντεο]

Στη συγκέντρωση για την απεργία ο Τσίπρας -Η σέλφι με πιτσιρικά που φορούσε μπλούζα Τσε Γκεβάρα [βίντεο]

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την πανελλαδική απεργία, μετά από κάλεσμα Πολιτικών Κομμάτων, Συνδικαλιστικών Φορέων και Ομοσπονδιών, Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, καθώς και Οργανώσεων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές του Συντάγματος, της πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή περίπου 16.000 διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες ατόμων που αποκόπηκαν από το πλήθος, οι οποίες προέβησαν στη ρίψη μολότοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Στη συνέχεια, από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε απαραίτητη χρήση των ενδεδειγμένων μέσων, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις».


Πηγή