Τετάρτη , 19 Ιανουάριος 2022

Ενημέρωση για το σύνολο της συμφωνίας ζητούν βουλευτές της ΔΗΣΥ

Να ενημερωθεί η Βουλή για το σύνολο των συμφωνιών- δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και να κατατεθούν ταυτόχρονα όλα τα σχετικά κείμενα, ζητούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Μετά από πολύμηνες, δήθεν διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέληξε σε συμφωνία-συνθηκολόγηση που δεσμεύει μακροχρόνια τη χώρα, χωρίς να έχει καμία τέτοια νομιμοποίηση» υποστηρίζουν οι δύο βουλευτές και προσθέτουν:

«Ουσιαστικά δεσμεύει την χώρα σε ένα 4ο Μνημόνιο, Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ ) για πολλά χρόνια».

Ακόμα, κάνουν λόγο «για νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων» και για «δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα».


Πηγή