Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026

Ερντογάν σε Ολλανδία: Θα πληρώσετε το τίμημα

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Ολλανδία θα πληρώσει το τίμημα για τη ζημιά που προκάλεσε στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς κλιμακώθηκε σήμερα η διένεξη σχετικά με την πολιτική εκστρατεία που η Άγκυρα θέλει να διεξάγει μεταξύ των τούρκων μεταναστών.

«Σίγουρα θα πληρώσουν το τίμημα και θα μάθουν επίσης τι εστί διπλωματία. Θα τους διδάξουμε διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επίσης μια συμπεριφορά που θυμίζει «τον ναζισμό και τον φασισμό», αναφερόμενος στην απομάκρυνση της τουρκάλας υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων από την Ολλανδία.

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η μεταχείριση της υπουργού και άλλων τούρκων αξιωματουχων στην Ευρώπη ερμηνεύεται από την άνοδο «του ρατσισμού και του φασισμού».

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε αντίθετα τη Γαλλία επειδή έδωσε την άδεια για μια επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Γαλλία δεν έπεσε σ’ αυτή την παγίδα», δήλωσε.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνελήφθη Αφγανός για το επεισόδιο έξω από μπαρ στην Ανάβυσσο που είχε εμπλακεί και ο Αλκέτ Ριζάι

Στη σύλληψη ενός Αφγανού που είχε εμπλακεί στο επεισόδιο με πυροβολισμούς τα ξημερώματα της Κυριακής …

Daily-News.GR