Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Ερντογάν: 912 οι νεκροί στην Τουρκία, πάνω από 5.300 οι τραυματίες από το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος.

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, 912 πολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και 5.385 πολίτες μας έχουν τραυματιστεί. 2.470 πολίτες μας επέζησαν κάτω από τα ερείπια και εντοπίστηκαν.

Δεν γνωρίζουμε πόσο θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκομιδής μπαζών σε πολλά κτίρια της σεισμικής ζώνης. Σε τέτοιες περιόδους, η ασφαλής διαχείριση των μεταφορών και της επικοινωνίας είναι σημαντική», είπε ο Ερντογάν.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, στη Συρία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι 1.000.


Πηγή