Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

ΕΣΠΑ 2021-2027: Πέρασε το ν/σ για το νέο πρόγραμμα από την Επιτροπή της Βουλής με ψήφους της ΝΔ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει πλήρη τίτλο «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας «Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Α.Ε». Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (15/3) ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, η πρώτη επεξεργασία του.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για το νέο ΕΣΠΑ, τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Είχαν προηγηθεί οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις αρμόδιων εξωκοινοβουλευτικών φορέων που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου.

Γεωργιάδης: Έρχεται μεγάλο «ΕΣΠΑ για Net metering» σε παραγωγικές μονάδες

Σχετικά με το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είχε τοποθετηθεί πριν από κάποιες ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω συνέντευξής του.

Τοποθέτηση επί του θέματος είχε κάνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανάρτησής του στο Twitter. Όπως είχε αναφέρει, το «το σχέδιο νόμου για το νέο ΕΣΠΑ «στοχεύει στην άμεση απορρόφηση με πλήρεις ρυθμούς, καθώς η χώρα μας για τη νέα περίοδο θα έχει αυξημένους πόρους σε σχέση με το ΕΣΠΑ 2014-2020. Με σχέδιο βελτιώνουμε την επίδοσή μας όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων».


Πηγή