Δευτέρα , 20 Μάρτιος 2023

Ζέφη Δημαδάμα: Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές -«Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα»

Η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Ζέφη Δημαδάμα, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής σε αυτές τις εκλογές, αλλά θα παραμείνει «στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ.

Με μία ανάρτηση, αρκετά αιχμηρή για την πολιτική και τους πολιτικούς, η κα Δημαδάμα ανακοίνωσε χθες την απόφασή της, μία ημέρα πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για την έγκριση των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

Η στενή συνεργάτιδα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει πως θα συνεχίσει να δίνει μάχες για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα.

«Η πολιτική αφορά πλούσιους ή γόνους»

Επισημαίνει ότι «η πολιτική σήμερα έχει τοξικότητα, έχει δυσκολίες – περισσότερες και σκληρότερες για τις γυναίκες υποψήφιες – ενώ θέλει ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους», προσθέτοντας χαρακτηριστικά και εντός παρένθεσης: «(δεν έχω ούτε θέλω να έχω χορηγούς)».

Και τονίζει πως «αφορά μόνο τους πλούσιους ή τους γόνους, τα παιδιά πολιτικών που κρατούν την ‘παράδοση’ με το επίθετό τους, τους καρεκλοκενταύρους ή τους υποψήφιους του κομματικού σωλήνα. Όχι τους επιστήμονες, όχι τους ανθρώπους της κοινωνίας…».

Σύμφωνα με την κα Δημαδάμα, «δεν σταμάτησα να δουλεύω στο πανεπιστήμιο για να ασχοληθώ στο κομματικό επιτελείο, ακόμη και όταν ήμουν αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, γιατί χρειάζεται αρχή, μέση, τελος. Δυο θητείες είναι αρκετές…».
Πηγή