Δευτέρα , 6 Φεβρουάριος 2023

Ζακ Κωστόπουλος: Στον Άρειο Πάγο το θέμα της αποφυλάκισης του μεσίτη

Στο Ζ´ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που έβγαλε από τη φυλακή τον μεσίτη της οδού Γλάδστωνος Αθ.Χορταριά, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, με τους συνηγόρους του μεσίτη να ζητούν από το ανώτατο δικαστήριο να την απορρίψει.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο. Μάλιστα ο Ι. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ότι ο Αθ. Χορταριάς «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αναβλήθηκε πρόσφατα για τις 15 Δεκεμβρίου 2023.


Πηγή