Σάββατο , 28 Ιανουάριος 2023

Ζαχαράκη: Ο ελληνικός τουρισμός, πρωταθλητής της παγκόσμιας τουριστικής ανάκαμψης

«Παρά τις νέες διεθνείς προκλήσεις, η Ελλάδα κατάφερε να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό, αγγίζοντας τα έσοδα της χρονιάς-ρεκόρ του 2019» τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 117η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στις 24-25 Νοεμβρίου, στο Μαρακές. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν την συμμετοχής στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, ασκεί και την Προεδρία στην Επιτροπή Ευρώπης του Οργανισμού.

Η κ. Ζαχαράκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παγκοσμίως καινοτόμο πρόγραμμα που εισάγεται από φέτος στα ελληνικά δημοτικά σχολεία και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει μάλιστα αναγνωρισμένη βέλτιστη πρακτική για την τουριστική ακαδημία του ΠΟΤ.

Κοινωνικός τουρισμός: Χειμερινές διακοπές από 6 μέχρι 12 διανυκτερεύσεις -Σε ποιες περιοχές

Παγκόσμια μέρα Οινοτουρισμού 2022: Οδοιπορικό της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στον Αττικό Αμπελώνα

Ζαχαράκη: Το σχέδιο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού

Η υφυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στο σχέδιο για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, με έμφαση στη διαφοροποίηση με τις εναλλακτικές και θεματικές μορφές, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας για τη δημιουργία διεθνούς Ομάδας Δράσης με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του παγκόσμιου τουρισμού είχαν ευρεία αποδοχή.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις εργασίες του Συμβουλίου, η υφυπουργός είχε μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον υφυπουργό Τουρισμού του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, αρμόδιο για διεθνείς υποθέσεις, Sultan Al Musallam. Κατά τις συνομιλίες τους επισημάνθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας- Σαουδικής Αραβίας στον τουρισμό και συζητήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως ο πολιτιστικός, αθλητικός και γαστρονομικός τουρισμός, η βιωσιμότητα και η τουριστική κατάρτιση, καθώς και η διεξαγωγή διμερών δράσεων.

Ζαχαράκη: Τα τελευταία τρία χρόνια ο τουρισμός αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις

«Τα τελευταία τρία χρόνια ο τουρισμός αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις: πανδημία, ενέργεια, ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησαν τη μεγαλύτερη δοκιμασία στην ιστορία του» ανέφερε η κα Ζαχαράκη.

«Παρά τις δυσκολίες όμως, ο παγκόσμιος τουρισμός ανέκαμψε, με τον ελληνικό τουρισμό να αναδεικνύεται πρωταθλητής στην ανάκαμψη αυτή, καθώς είμαστε μία από τις λίγες χώρες που φέτος φτάνουμε τα επίπεδα εσόδων πριν από την πανδημία» τόνισε.

«Μαζί με τους συναδέλφους των άλλων χωρών μιλήσαμε για το μέλλον του τουρισμού και είχα την ευκαιρία να αναδείξω τις βασικές προτάσεις και δράσεις μας, ειδικά για τα θέματα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της βιωσιμότητας αλλά και της τουριστικής εκπαίδευσης. Ο ελληνικός τουρισμός, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων των τελευταίων ετών, απέδειξε ότι μπορεί να υπερβεί κάθε εμπόδιο» είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεχίζοντας με σχέδιο και ουσιαστική συνεργασία με όλους τους εταίρους μας, εγχώριους και διεθνείς, μπορούμε να φτάσουμε και θα φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά την νέα χρονιά» τόνισε η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.


Πηγή