Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Ημαθία: Τρένο περνά από διάβαση στην Αλεξάνδρεια με ανεβασμένες μπάρες -Διατάχθηκε ΕΔΕ [βίντεο]

Ένα βίντεο που εγείρει πολλά ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια στον σιδηρόδρομο, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών, βλέπει το φως της δημοσιότητας από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Περαστικός οδηγός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή που τρένο περνά από από διάβαση στην Αλεξάνδρεια, με τις μπάρες να μην έχουν κατέβει, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, με το υλικό να δημοσιεύεται στο AleksandreiaGidas.gr.

«Σταμάτα ρε, σταμάτα. Κάνε λίγο πίσω, λίγο πίσω. Οι μπάρες ανοιχτές κανονικά και το τρένο κάνει διέλευση» ακούγεται να λέει οδηγός σε άλλους οδηγούς.

Όπως αποτυπώνεται στη συνέχεια του βίντεο, το τρένο κορνάρει και περνά μπροστά από τους οδηγούς.

Δείτε το βίντεο

Αλεξάνδρεια: Τι αναφέρουν πηγές του ΟΣΕ για το περιστατικό

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, πηγές του ΟΣΕ αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός.

«Παρακολουθώντας το βίντεο, διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή, ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος» τονίζεται.

Οι μηχανοδηγοί απαντούν, από την πλευρά τους, πως δεν ενεργοποιήθηκαν τα εφεδρικά συστήματα για να κατέβουν οι μπάρες.

«H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις, δίπλα ακριβώς στη διάβαση, για κάποιον λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο και, αν αυτός είναι ελεύθερος, σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι τονίζουν πως αυτό το νέο περιστατικό συνέβη σε διάβαση απ’ όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε, εδώ είναι σταυροδρόμι, εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος, θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι, εκεί, και έπιασα στα χέρια μου παιδί που σκοτώθηκε» είπε κάτοικος που μένει λίγα μέτρα μακριά από τη διάβαση.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το Μega


Πηγή