Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν εγκρίνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Ακόμα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία αναμένεται να εγκρίνει ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αξίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις αμερικανούς αξιωματούχους.

Πυρομαχικά για Howitzer, μεταξύ άλλων, στο νέο πακέτο στήριξης του Μπάιντεν για την Ουκρανία

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, το νέο πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για οπλικά συστήματα όπως π.χ. τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι διέψευσε σήμερα την αναφορά μέσων ενημέρωσης ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν την Ουκρανία να εξοντώσει ρώσους στρατηγούς.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν

Στο πλαίσιο της στήριξης των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν έχει πρόσφατα δηλώσει πως η χώρα του είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε πρόσθετες κυρώσεις», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα μιλήσω με τα μέλη της G7 αυτήν την εβδομάδα για το τι θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Η Γερμανία θα στείλει στο Κίεβο επτά αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως θα στείλει στην Ουκρανία επτά αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία κατέληξε σε συμφωνία για να προμηθεύσει στην Ουκρανία επτά τεθωρακισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer, δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ από το Σλίατς της Σλοβακίας όπου βρίσκεται.

Η Γερμανία θα προσφέρει επίσης εκπαίδευση στο σύστημα πυροβολικού Panzerhaubitzen 2000 – ένα πυροβόλο που είναι προσαρμοσμένο σε όχημα και μοιάζει με άρμα μάχης. Με συνήθη πυρομαχικά, το Howitzer έχει βεληνεκές 30 χιλιόμετρα. Με ειδικά πυρομαχικά το βεληνεκές του μπορεί να φθάσει τα 40 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Και η Ολλανδία θα στείλει πυροβόλα στην Ουκρανία

Η Λάμπρεχτ έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά την επίσκεψή της σε Γερμανούς στρατιώτες στη Σλοβακία, που είναι ανεπτυγμένοι εκεί για να ενισχύσουν το ανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Το Ρόιτερς σημειώνει πως η Ολλανδία έχει ήδη υποσχεθεί άλλα πέντε Howitzer στην Ουκρανία.


Πηγή