Τετάρτη , 4 Μάιος 2022

ΗΠΑ-Τραγωδία στη Φιλαδέλφεια: Από χριστουγεννιάτικο δέντρο ξεκίνησε η φωτιά που σκότωσε 13 άτομα | ΚΟΣΜΟΣ

Τα αίτια της φονικής φωτιάς που ξέσπασε στις 5 Ιανουαρίου σε τριώροφο κτίριο στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ κατάφεραν να εντοπίσουν οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά στη συνοικία Φερμάουντ, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά. Όπως αποδείχθηκε, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που τυλίχθηκε στις φλόγες υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, ήταν η εστία από την οποία ξεκίνησε η τραγωδία.

Για τα αίτια της φωτιάς μίλησε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής στην αμερικανική μεγαλούπολη, επικαλούμενος τα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας.

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 13 νεκροί από φωτιά σε τριώροφο κτίριο στη Φιλαδέλφεια -Μεταξύ τους πολλά παιδιά [βίντεο]

ΗΠΑ: 17 οι νεκροί από την πυρκαγιά στη Νέα Υόρκη -Αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο απολογισμός

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 6:30 (τοπική ώρα) τα ξημερώματα της προηγούμενης Τετάρτης. Η τραγωδία αυτή -μαζί με την επίσης πολύνεκρη πυρκαγιά της Κυριακής στη Νέα Υόρκη, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους, ανάμεσα τους οκτώ παιδιά- επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της επάρκειας των μέτρων ασφαλείας σε κτιριακά συγκροτήματα όπου διαμένουν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Φιλαδέλφειας, 26 άνθρωποι διέμεναν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, η οποία προοριζόταν να φιλοξενήσει δύο οικογένειες.

Αντικρουόμενες ήταν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους ανιχνευτές καπνού στο κτίριο. Αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής ανέφεραν πως είχαν εγκατασταθεί τέσσερις ανιχνευτές, οι οποίοι είχαν ελεγχθεί για τελευταία φορά το 2020. Από την πλευρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Οργανισμού Στέγασης της Φιλαδέλφειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ανιχνευτές καπνού στο συγκεκριμένο κτίριο ήταν έξι και είχαν ελεγχθεί για τελευταία φορά τον Μάιο του 2021.


Πηγή