Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024

ΗΠΑ: Υπεγράφη στην Οκλαχόμα η απαγόρευση άμβλωσης μετά την έκτη εβδομάδα κύησης

Ο κύβος ερρίφθη στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, αφού υπεγράφη ο νόμος που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης στην πολιτεία Οκλαχόμα, στον αμερικανικό Νότο, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε χθες Τρίτη νόμο που απαγορεύει την άμβλωση έπειτα από την έκτη εβδομάδα της κύησης, έναν από τους πιο περιοριστικούς απ’ άκρου σ’ άκρο των ΗΠΑ, την ώρα που το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου πλέον οι συντηρητικοί διαθέτουν απόλυτη πλειοψηφία, ετοιμάζεται να καταργήσει το δικαίωμα αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πώς οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να γυρίσουν 50 χρόνια πίσω -Η μάχη για το δικαίωμα στην άμβλωση

ΗΠΑ: Μάχη για το δικαίωμα στην άμβλωση -Το αμφισβητεί το Ανώτατο Δικαστήριο -«Θεμελιώδες» λέει ο Μπάιντεν

«Εκπροσωπώ το σύνολο των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων της Οκλαχόμας που θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία να προστατεύονται τα αγέννητα παιδιά», ανέφερε μέσω Twitter ο Κέβιν Στιτ, ανακοινώνοντας πως υπέγραψε τον νόμο, ο οποίος εγκρίθηκε από το πολιτειακό κοινοβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Η ισχύς του νομοθετήματος είναι άμεση. Κατά μεγάλο μέρος του, είναι βασισμένο σε αυτό που τέθηκε σε ισχύ το 2021 στο γειτονικό Τέξας.

Το βράδυ της Δευτέρας, η διαρροή στον Τύπο προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκάλυψε πως το κορυφαίο όργανο της αμερικανικής Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να δώσει εκ νέου στις πολιτείες την εξουσία να εγκρίνουν, ή όχι, τις επεμβάσεις αυτής της φύσης, σχεδόν 50 χρόνια αφού νομιμοποιήθηκαν σε ομοσπονδιακή κλίμακα.


Πηγή