Η αρρωστημένη μέθοδος ενός 26χρονου για να κακοποιεί αγόρια

Αντιμέτωπες με την μεγαλύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στα χρονιά της Νορβηγίας, όπως την χαρακτηρίζουν, βρίσκονται οι αρχές.

Ένας 26χρονος που εδώ και χρόνια είχε μπει στο στόχαστρο της αστυνομίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν στην κακοποίηση 300 και πλέον νεαρών αγοριών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Το πεδίο δράσης του διαιτητή ποδοσφαίρου, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ήταν κυρίως οι σκανδιναβικές χώρες, καθώς «ψάρευε» διαδικτυακά τα θύματά του από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του νορβηγικού Τύπου, ο κατηγορούμενος επισκεπτόταν διάφορα φόρουμ και χρησιμοποιώντας τα ονόματα Sandra και Henriette προσποιούταν πως ήταν κορίτσι. Έπιανε συζητήσεις με αγόρια, προσπαθούσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και εν συνεχεία τα έπειθε να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες τους ή ακόμα και βίντεο. Σύμφωνα με μια τοπική εφημερίδα, τους δελέαζε προσφέροντάς τους χρήματα, γυμνές φωτογραφίες των κοριτσίστικων χαρακτήρων που έπαιζε (Sandra και Henriette) ή καπνό. Και όταν τα θύματα «τσιμπούσαν» και του έστελναν ακατάλληλο προσωπικό υλικό τους, τότε τα απειλούσε και τα εκβίαζε.

Οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει πιστεύεται πως σχετίζονται με τις απειλές για δημοσίευση των φωτογραφιών και των βίντεο στο διαδίκτυο, ενώ υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες που αφορούν σωματική κακοποίηση θυμάτων τα οποία συνάντησε.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι σήμερα στη Νορβηγία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Guro Hansson Bull.

Τα θύματά του ήταν αγόρια ηλικίας από 9 έως 21 χρόνων. Δικηγόρος των θυμάτων είπε πως όλα δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την υπόθεση καθώς διακατέχονται από ισχυρό αίσθημα ενοχής.

Μια ομάδα από 15 ερευνητές ασχολούνται με την υπόθεση περνώντας από κόσκινο φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία συζητήσεων σε φόρουμ. Όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο NRK ο κατηγορούμενος είχε λάβει περισσότερα από 16.000 βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και το 2016 αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων αφέθηκε ελεύθερος. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά γι’ αυτό και μεταφέρθηκε στη φυλακή Ila κοντά στο Όσλο.

Η δικηγόρος του Gunhild Laerum είπε στα νορβηγικά ΜΜΕ πως ο πελάτης της συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις αρχές και πως έχει λάβει θεραπεία. Είπε επίσης πως είχε αναπτύξει διπλή ζωή με τον εθισμό του σε μια παράνομη διαδικτυακή ύπαρξη. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση θα εκδικαστεί το 2019.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή