Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Η Μελόνι επιβεβαιώνει την αποστολή του αντιπυραυλικού συστήματος Samp-T στην Ουκρανία

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι η χώρα της, σε συνεργασία με την Γαλλία, θα προμηθεύσει την Ουκρανία με το αντιπυραυλικό σύστημα Samp-T.«Προχωρούμε με ταχύ ρυθμό και σύντομα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση», δήλωσε η Μελόνι.

«Είμαστε διατεθειμένοι να διαδραματίσουμε τον ρόλο που μας αναλογεί, δεν μπορώ να πω περισσότερα», πρόσθεσε σε σχέση με την δυνατότητα προμήθειας της Ουκρανίας με πολεμικά αεροσκάφη.

«Η ΕΕ θέλει να παραμείνει στο πλευρό του Κιέβου, με όλα τα αναγκαία μέσα. Είπα στον πρόεδρο Ζελένσκι ότι υπάρχει ισχυρή ιταλική βούληση, αλλά είναι σημαντικό το ότι ειπώθηκε από όλη την Σύνοδο Κορυφής», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η Μελόνι θύμωσε με τον Μακρόν λόγω… Ζελένσκι: Του «τα ‘χει μαζεμένα» μετά τη διένεξη για το μεταναστευτικό

Μελόνι: «Άτοπη» η πρόσκληση του Μακρόν στον Ζελένσκι -Γιατί εκνευρίστηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Η Μελόνι προτίθεται να μεταβεί σύντομα στο Κίεβο

Η ίδια επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μεταβεί σύντομα στο Κίεβο, ενώ τόνισε ότι θα ήθελε να μεταδοθεί, στην τελική βραδιά του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού προέδρου. Εξαιτίας, όμως, σειράς αντιδράσεων, αποφασίσθηκε, τελικά, ότι το μήνυμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα διαβαστεί από τον παρουσιαστή του Φεστιβάλ, το οποίο μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση της Rai.

Σε σχέση, τέλος, με την συνάντηση των Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σόλτς με τον Ζελένσκι στο Παρίσι την παραμονή της Συνόδου Κορυφής, η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν την ενδιαφέρει να περιλαμβάνεται σε φωτογραφίες με τις οποίες δεν συμφωνεί» και ότι «στο Παρίσι υπήρχαν δύο Ευρωπαίοι πρόεδροι, αλλά έλειπαν 25».


Πηγή