Κυριακή , 26 Ιούνιος 2022

Η Ρωσία απέτρεψε πτήση ουκρανικού αεροσκάφους στο Μπριάνσκ – Βομβαρδίστηκε τμήμα πετρελαϊκού σταθμού

Τμήματα ενός πετρελαϊκού τερματικού σταθμού και παρακείμενου εδάφους επλήγησαν από οβίδες στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας το Σάββατο, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν τον κυβερνήτη της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη αφού η αεράμυνα της Μόσχας εμπόδισε ουκρανικό αεροσκάφος να εισέλθει στην περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το Μπριάνσκ απέχει λιγότερο από 100 μίλια από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας, ο βομβαρδισμός έπληξε τμήματα ενός πετρελαϊκού τερματικού σταθμού και της περιοχής που βρίσκεται γύρω από αυτόν.

«Δεν υπάρχουν θύματα», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον κυβερνήτη Αλεξάντερ Μπογκομάζ. Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι ένα κτίριο διαχείρισης καυσίμων στον τερματικό σταθμό καταστράφηκε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν σε δύο αποθήκες πετρελαίου στην πόλη Μπριάνσκ, η οποία χρησιμεύει ως βάση εφοδιασμού για τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στιγμιότυπο από τη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκες πετρελαίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα
Στιγμιότυπο από τη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκες πετρελαίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα

Ο στρατιωτικός αναλυτής Ρομπ Λι δήλωσε πως η πυρκαγιά ήταν «πιθανότατα» αποτέλεσμα ουκρανικού σαμποτάζ, σύμφωνα με τα πλάνα, μεταδίδει η Guardian.


Πηγή