Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι δείχνει ο ιατρικός φάκελος -«Κλειδί» οι εξετάσεις από το Ιπποκράτειο

Ο ιατρικός φάκελος της 3χρονης που κατέληξε στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε στην οικογένεια.

Η 3χρονη είχε νοσηλευτεί για 11 ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πριν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο για να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ. Και κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, πριν από μία εβδομάδα περίπου, και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου, καθώς δεν υπήρχε ούτε διάγνωση κατά τη νοσηλεία της.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στις 30 Απριλίου και περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η κατάστασή της 3χρονης ήταν πολύ βαριά μια ημέρα πριν αποφασιστεί να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε.

Θεσσαλονίκη: «Επί 11 ημέρες δεν είχαν καταλήξει σε διάγνωση», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της τρίχρονης

Εντολή Πλεύρη: Έρευνα για τον θάνατο της 3χρονης που νοσηλεύθηκε στο Παπαγεωργίου και κατέληξε στο Ιπποκράτειο

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα στοιχεία στον ιατρικό φάκελο της 3χρονης

Σύμφωνα με το makthes, στις αιματολογικές εξετάσεις φαίνεται πως τα λευκά αιμοσφαίρια είναι κάτω από την επιτρεπόμενη τιμή, όπως και ο αιματοκρίτης αλλά και τα αιμοπετάλια που θα έπρεπε να είναι 150-400 Κ/ml και ήταν στα 85 K/ml.

«Τα αποτελέσματα αυτά παραδόθηκαν στις 20:52 στις 30 Απριλίου, παραμονή του θανάτου της 3χρονης. Με βάση τις αιματολογικές η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά, έδειχνε ότι το παιδί ήταν στα τελευταία του. Αλλά μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα στο Ιπποκράτειο και κατέληξε σε δυο ώρες», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί νωρίτερα η μικρή Κατερίνα.

«Θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί πολύ νωρίτερα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου. Με αυτή την εικόνα που βλέπουμε στις εξετάσεις, έπρεπε να μπει νωρίτερα στη ΜΕΘ για να τύχει ειδικευμένης αντιμετώπισης», συμπλήρωσε.

εξετάσεις 3χρονης που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη
εξετάσεις 3χρονης που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται πως τις 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου μελετά η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλους της οικογενείας Κατερίνα Αποστολίδου για να καταλήξει σε πόρισμα, με τον κ. Διαλυνά να επισημαίνει: «Σαφώς ψάχνουμε την αρχική αιτία που επιδεινώθηκε η υγεία του παιδιού αλλά και τον λόγο που χρειάστηκε η εισαγωγή του. Αναζητούμε απαντήσεις αλλά ήδη διαμορφώνουμε μια εικόνα από τον ιατρικό φάκελο».

Οι εξετάσεις από το Ιπποκράτειο θα δώσουν απαντήσεις

Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά, μία συγκεκριμένη εξέταση που έγινε στο Ιπποκράτειο αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου της 3χρονης, υπογραμμίζοντας πως ζήτησαν περισσότερα έγγραφα από το νοσοκομείο.

«Σήμερα στείλαμε ηλεκτρονικά αιτήματα προς το Ιπποκράτειο για όλες τις εξετάσεις που έγιναν αλλά και στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε βιοψία στο μυελό των οστών. Το κάναμε αυτό γιατί διαπιστώσαμε από τα έγγραφα και τον ιατρικό φάκελο ότι υπάρχουν κάποιες εξετάσεις που θα ρίξουν φως στο μυστήριο. Είναι πολύ σημαντικές οι εξετάσεις από το Ιπποκράτειο», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.


Πηγή