Κυριακή , 13 Ιούνιος 2021

Θεοδωράκης: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή ομιλία και τη σημερινή συνέντευξη στη ΔΕΘ, ασκεί με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα επαναφέρει την πρότασή του να γίνει η ΔΕΘ βήμα για διάλογο μεταξύ των προέδρων των κομμάτων.

«Άγνωστο γιατί ο κ. Τσίπρας θεωρεί – από την πρώτη στιγμή θεώρησε – τη Θεσσαλονίκη ως μια παραμυθούπολη. Προπύργιο μιας παραμυθοχώρας με νάνους πολίτες, που μαγεύονται από ένα νέο πριγκιπόπουλο που καταφθάνει φορτωμένο με χρυσό και διαμάντια. Και τι ζητάει; Μόνο τη γεροντοκόρη την Εξουσία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει.

«Θα περίμενε κανείς την επόμενη χρονιά ή έστω τη μεθεπόμενη ή τη μεθε-μεθεπόμενη ή φέτος τέλος πάντων, ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί, εμμέσως έστω, για τα ψέματά του και να μιλήσει με ωριμότητα για τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Να πει δύο συγκεκριμένες λέξεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους – του μεγάλου ασθενούς – που παίρνει και μεταδίδει όλα τα μικρόβια της παρασιτικής οικονομίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος και εκφώνησε τις παροχές του ’19, του ’20, του ’21. Τις παροχές και του επόμενου πρωθυπουργού», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει:

«Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που έκανα μόλις εμφανίστηκε το Ποτάμι. Να σταματήσουν οι μονόλογοι στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους αρχηγούς να μετέχουν σε «τραπέζια δημιουργικής αντιπαράθεσης». Όπως συμβαίνει σε μεγάλα οικονομικά φόρουμ του εξωτερικού. Η ΔΕΘ, οι Δήμοι, τα Πανεπιστήμια να εγγυηθούν αυτόν τον εθνικό διάλογο για την οικονομία. Συμφώνησαν όλοι – και οι δήμαρχοι και οι Πρυτάνεις – αλλά επιβεβαιώθηκαν αυτοί που από τότε μου έλεγαν ότι οι κανονικές προτάσεις είναι για τις κανονικές κοινωνίες και όχι για αυτές που συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις στα παραμύθια».

localStorage.clear();


Πηγή