Παρασκευή , 8 Δεκέμβριος 2023

Θεοδωρικάκος για 16χρονο Ρομά: Ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει μίσος και διχασμό -Επιχειρεί επικίνδυνη ταύτιση με το 2008

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο τραγικό συμβάν με τον 16χρονο, στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα κρίνει για τις ευθύνες.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση χρησιμοποιώντας εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού και ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου», επεσήμανε

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη -που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου- διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτή την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας, μάλιστα, μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων.

Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών, πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω τη συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη -που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου- διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

 Δυστυχώς,
η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ίδιος ο
κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στον
δημόσιο βίο, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν
για μικροκομματικούς λόγους αυτή την
επώδυνη υπόθεση.

 Με
εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία
ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι
συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την
Κυβέρνηση. Επιχειρώντας, μάλιστα, μια
επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του
2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων
θλιβερών γεγονότων. 

Ματαιοπονούν.
Δεν θα το επιτρέψουμε.

 Η ισχύς
της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου
δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις
βίας και αντεκδίκησης.

 Οι χθεσινές
επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών,
πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης.
Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική
Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων
της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα
αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο
νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω τη συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».


Πηγή