Δευτέρα , 2 Οκτώβριος 2023

Θεοδωρικάκος: Στους δρόμους οι άνδρες της ΕΚΑΜ -Για τον απεγκλωβισμό οδηγών, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έβγαλε τους άνδρες της ΕΚΑΜ στους δρόμους.

Σκοπός να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό των οδηγών που κόλλησαν στα χιόνια λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «μάχη» για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων πολιτών σε αρκετές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην Αττική Οδό. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων να μετέβησαν στον αυτοκινητόδρομο για να συνδράμουν στην επιχείρηση που έχει στηθεί.

Ήδη άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας βοηθούν τους εγκλωβισμένους οδηγούς και τα οχήματά τους. Με κάθε τρόπο προσπαθούν να ξεκολλήσουν τα αυτοκίνητα από τα χιόνια, ώστε να λήξει για τους εγκλωβισμένους το ταχύτερο δυνατό ο εφιάλτης που βίωσαν.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Γενική αργία αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση αύριο στην Αττική

Στυλιανίδης: Ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Αττική Οδό

Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε πως ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός πολιτών από την Αττική Οδό, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως είπε, σε έξι σημεία, σε Κηφισίας, Δουκίσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, περιμένουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους πολίτες σε ασφαλές μέρος, όπου και θα τους προσφερθεί ό,τι είναι αναγκαίο. Ακόμη, επανέλαβε την έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύσει κάποια ζωή.


Πηγή