Δευτέρα , 5 Δεκέμβριος 2022

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν τα έργα για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου

Ξεκίνησαν από το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, οι εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι την οδό Μήλου, πού αναμένεται να προσφέρει κυκλοφοριακή ανάσα σε χιλιάδες οδηγούς και πολίτες.

«Ό,τι ζητούσε η περιοχή εδώ και δεκαετίες το υλοποιούμε μέσα σε μόλις τρία χρόνια», ανέφερε ο κ.Ζέρβας. Ο δήμαρχος μίλησε για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά, παραθέτοντας ένα μικρό χρονικό των ενεργειών στις οποίες προχώρησε η δημοτική αρχή.

«Τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκινήσαμε με διαδικασίες εξπρές τις απαλλοτριώσεις, τον Ιούνιο του 2020 προχωρήσαμε στις απαραίτητες κατεδαφίσεις κι ενδιαμέσως έγινε η μελέτη του έργου. Τον Δεκέμβριο του 2021 έγινε η δημοπράτηση και σήμερα είμαστε εδώ για την έναρξη των εργασιών», είπε ο κ.Ζέρβας.

To έργο

Η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, που θα αποκτήσει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θα δώσει εύκολη πρόσβαση στον περιφερειακό, φτάνοντας μέχρι και τη Λαμπράκη. Το πλάτος της οδού θα είναι 32 μέτρα, ενώ θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο, οδηγός για τα άτομα με προβλήματα όρασης, θέσεις στάθμευσης και ποδηλατόδρομος.

Το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει και σε πρόσθετα έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου, μεταξύ άλλων με την ασφαλτόστρωση της Αλέξανδρου Σβώλου, της Καραολή και Δημητρίου καθώς και δρόμων της δεύτερης και της τρίτης κοινότητας.


Πηγή