Πέμπτη , 11 Αύγουστος 2022

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οθωμανικό πηγάδι του 1900 μετά από καθίζηση του οδοστρώματος στην Καμάρα [εικόνες]

Πηγάδι τεσσάρων μέτρων χρονολογίας του 1900 εντοπίστηκε την Τετάρτη, στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, μετά από καθίζηση του οδοστρώματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, σήμερα το πρωί της Τετάρτης, οδηγοί παρατήρησαν μια μεγάλη τρύπα στην Εγνατία και ειδοποίησαν αμέσως την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του δήμου ώστε να επιληφθεί της κατάστασης. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο παρουσία και του αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία με ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψε ζήτημα στην αρμοδιότητα των εν λόγω υπηρεσιών.

Έτσι, στο σημείο έσπευσε και αρχαιολόγος, ο οποίος με κάμερα που τοποθέτησε διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται το 1900, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό καθεστώς τουρκοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης με έξι κυβικά αμμοχάλικο κάλυψε την τρύπα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να τοποθετηθεί μια μεταλλική πλάκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καλύψουν την τρύπα με πίσσα.

Δείτε φωτογραφίες από το πηγάδι στη Θεσσαλονίκη:

Μηχάνημα του δήμου καλύπτει την τρύπα του πηγαδιού με αμμοχάλικο / thesstoday.gr
Μηχάνημα του δήμου καλύπτει την τρύπα του πηγαδιού με αμμοχάλικο / thesstoday.gr
Το οθωμανικό πηγάδι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη / thesstoday.gr
Το οθωμανικό πηγάδι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη / thesstoday.gr

Πηγή