Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Θετική εισήγηση των θεσμών για εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ

Θετική αναμένεται να είναι η εισήγηση των θεσμών για την εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ που απομένουν από την δεύτερη αξιολόγηση στο Εuroworking Group της Πέμπτης.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ικανοποίησε τον στόχο που είχε τεθεί στο πρόγραμμα ESM», αναφέρεται σε σημείωμα που έχει διανεμηθεί στα μέλη του Εuroworking group από χθες, σύμφωνα με το skai.gr.

Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης από την δεύτερη αξιολόγηση συνδεόταν άμεσα από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου η ελληνική πλευρά ξεπέρασε τον στόχο αποπληρώνοντας 1,524 δισ. ευρώ.

«Οι θεσμοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πρόοδος στην εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών ήταν ικανοποιητική», αναφέρει το σημείωμα, προσθέτοντας ότι «οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν τη συσσώρευση νέων καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό. Οι θεσμοί προτρέπουν τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν τις εργασίες του για τον έλεγχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες αναμένονται να ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2018».

localStorage.clear();


Πηγή