Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θεωρίες συνωμοσίας στο Mαϊάμι: Η αστυνομία διαψεύδει ότι εντοπίστηκε UFO στην πόλη -Χαμός στο διαδίκτυο[βίντεο]

Η αστυνομία του Μαϊάμι των ΗΠΑ αναγκάστηκε να προβεί σε επίσημη δήλωση, στην οποία διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία εξωγήινη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού την Πρωτοχρονιά, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με μια υποτιθέμενη εξωγήινη φιγούρα.

Το βίντεο που μοιράστηκαν ευρέως διάφοροι συνωμοσιολόγοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστήριξε ότι μια σιλουέτα ύψους 3 μέτρων που περπατούσε κοντά σε περιπολικά ήταν από άλλο πλανήτη, ενώ ένας χρήστης ισχυρίστηκε ότι μια «λαμπερή φιγούρα» περπατούσε μέσα στον καπνό κατά τη διάρκεια της χαοτικής σκηνής.

Αυτό συνέβη αφού περίπου 50 έφηβοι προκάλεσαν πανικό έξω από το Bayside Marketplace, πυροδοτώντας δυνατά πυροτεχνήματα, αναφέρει η Daily Mail.

Κάθε διαθέσιμο περιπολικό της πόλης κλήθηκε στην περιοχή. Αλλά το Σαββατοκύριακο ο αξιωματικός της αστυνομίας του Μαϊάμι, Rafael Horta έβαλε τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας με ένα εν μέρει αληθινό και εν μέρει ειρωνικό μήνυμα.

«Υπάρχει τώρα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στον ιό με εξωγήινους ύψους 3 μέτρων. Στην πραγματικότητα είναι απλά ένα άτομο που περπατάει με μια σκιά», δήλωσε ο Horta σε ανάρτηση του.

Δεν υπάρχουν εξωγήινοι στο Μαϊάμι είπε ο αστυνομικός

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν εξωγήινοι στο Bayside Marketplace, προς το παρόν», είπε με μια δόση χιούμορ.

Μόλις τελείωσε την ομιλία του, ένα καρτούν εμφανίστηκε πάνω από τον δεξιό του ώμο, σε ένδειξη αστεϊσμού.

Τα πλάνα δείχνουν πολλά περιπολικά να έχουν παραταχθεί έξω από το εμπορικό κέντρο το βράδυ της Δευτέρας.

Σε ένα απόσπασμα, φαίνεται κάτι που μοιάζει με μια μεγάλη γκρίζα φιγούρα να περπατάει κοντά σε μια είσοδο που διέσπειρε φήμες ανάμεσα στους θεωρητικούς συνωμοσίας.

Το βίντεο που έγινε viral

«Το βίντεο από το Bayside Marketplace του Μαϊάμι δείχνει κάτι περίεργο: μια λαμπερή φιγούρα που περπατά μέσα από καπνό κατά τη διάρκεια μιας άγριας σκηνής» έγραψε ένας χρήστης.

Κάποιοι χρήστες ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε αναφορές για εξωγήινους και όχι για τους εφήβους που έβαλαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τον πανικό.

Ακόμα και την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία του Μαϊάμι έσπευσε να καταρρίψει τις φήμες και να εξηγήσει πως επρόκειτο απλώς για μια σκιά, αλλά η ιδέα των εξωγήινων ήταν απλά πολύ καλή ιστορία για να την απορρίψει κανείς συλλήβδην, σχολιάζει η Daily Mail στο δημοσίευμά της.

«Αυτό που φαίνεται σε αυτό το κλιπ είναι η σκιά κάποιου που περπατάει. Αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος της σκιάς, μπορείτε να δείτε το άτομο. Δεν υπάρχει κανένα πλάσμα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος.


Πηγή