Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022

Ιερά ελάφια και παγόδες στην καρδιά της παλιάς Ιαπωνίας

Εντυπωσιακούς βουδιστικούς ναούς, επιβλητικές παγόδες και ελάφια που θεωρούνται εθνικοί θησαυροί συναντά κανείς στη Νάρα, μία από τις παλιότερες πόλεις στην Ιαπωνία.

Η παλιά πρωτεύουσα της χώρας φιλοξενεί το μοναδικό στον κόσμο πάρκο με χίλια διακόσια ελάφια, το Nara Park με πανύψηλα προαιώνια δένδρα και λίμνες στους πρόποδες του όρους Wakakusa.

Σύμφωνα με το μύθο, τα ελάφια έγιναν οι αγγελιοφόροι των θεών όταν ένας από αυτούς εμφανίστηκε πάνω σε ένα λευκό ελάφι για να προστατέψει την πόλη. Λίγο έξω από τη Νάρα υπάρχει ένα σύμπλεγμα περίπου σαράντα ναών που χρονολογούνται από τον 7ο αιώνα και περιλαμβάνουν μερικά από τα παλαιότερα στον κόσμο ξύλινα κτίρια.

Στο ναό Todai-ji μπορεί να δει κανείς από κοντά το μεγαλύτερο, μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο ύψους 15 μέτρων. Στη λίμνη Sarusawa στέκεται μια από τις πιο όμορφες παγόδες της χώρας, η πενταόροφη To-ji Temple με ύψος σχεδόν 55 μέτρα που την καθιστούν τη μεγαλύτερη στην Ιαπωνία.

Αξίζει ακόμη να επισκεφθεί κανείς το Εθνικό Μουσείο και τον Σιντοιστικό ναό Kasuga Taisha που βρίσκονται μέσα στο πάρκο Nara.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Νάρα / Ιαπωνία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Γεν Ιαπωνίας (1 ευρώ ισοδυναμεί με 132 Γεν)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 16 ώρες από την Αθήνα μέσω Ντουμπάι και 17 ώρες και 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Φρανκφούρτης.

ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑΝΑΡΑ ΙΑΠΩΝΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή