Παρασκευή , 2 Οκτώβριος 2026

Κέβιν Μακάρθι: Οι Αμερικανοί θέλουν νέα κατεύθυνση και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν

Οι Αμερικανοί θέλουν «νέα κατεύθυνση», έκρινε χθες Τετάρτη ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι.

Τη δήλωση έκανε λίγη ώρα αφού μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ μετέδωσαν πως η συντηρητική παράταξη εξασφάλισε ισχνή πλειοψηφία στην κάτω Βουλή με βάση την καταμέτρηση των ψήφων οκτώ ημέρες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές.

«Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για νέα κατεύθυνση και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να παραδώσουν», ανέφερε ο κ. Μακάρθι μέσω Twitter.

Ο 57χρονος καλιφορνέζος πολιτικός αναμένεται να εκλεγεί ο νέος «speaker», ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαδεχόμενος τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Τα δύο Μ της Ευρώπης: Μακρόν, η τελευταία άνοιξη στο Ελιζέ, Μητσοτάκης η μάχη για τρίτη θητεία

Την άνοιξη του 2027, δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα διεξάγονται σχεδόν παράλληλα στις δύο άκρες μιας …

Daily-News.GR